Noutati

Sărbătoarea are loc în fiecare an începând din 1996, în cea de-a doua vineri a lunii octombrie. Cu ocazia acestei zile se organizează evenimente în toată lumea, în centrul atenției  aflându-se Oul. De atunci a avut loc pe plan internațional o varietate de evenimente deosebite, oamenii bucurându-se și celebrând calitățile nutritive ale acestuia.

Sunt multe motive pentru a-l sărbători! Oul are un rol vital în alimentația populației din întreaga lume, atât în ​​țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare.

Ca lider mondial pe piața de nutriție, compania DSM consideră că este responsabilitatea sa să își prezinte oficial sprijinul Comisiei Internaționale Pentru Ouă (IEC- International Eggs Commission) și să contribuie la efortul comun pentru promovarea consumului de ouă în întreaga lume.

Stabilită de către aceasta comisie, data de 13 octombrie oferă platforma perfectă pentru comunicarea numeroaselor beneficii ale oului către o audiență mondială. De aceea
o întreagă gamă de festivaluri, activități, evenimente caritabile și campanii regionale au loc în întreaga lume promovând calitățile uimitoare ale acestuia.

Stiați că?

ou 1– Ouăle oferă o soluție completă de hrană: 12 vitamine, 6 minerale, 6 grame proteine ​​de înaltă calitate… și doar 70 de calorii! Dieta cu ouă este considerată eficientă pentru controlul greutății

                 ou2

 

– Proteina din ou conține exact amestecul potrivit de aminoacizi esențiali necesari pentru construirea țesuturilor umane. Oul se situează pe locul doi după laptele matern ca importanță pentru nutriția umană

 ou3

– Pentru a produce un ou, găina are nevoie de 24-26 ore, iar cu cât înainteazâ în vârstă, ouăle sale sunt mai mari; ea produce în medie între 300 și 325 de ouă pe anou4

 

– Culoarea gălbenușului depinde de dieta găinii

 

5– Helmer este Regele Omletei; el deține trei Recorduri Mondiale Guinness pentru producția de omlete, preparând 427 de omlete cu două ouă în doar 30 de minute

De secole, ouăle au jucat un rol major în hrănirea familiilor de pretutindeni. Ele reprezintă o combinație imbatabilă când vine vorba de versatilitate și proteine ​​de cea mai buna calitate la un preț foarte accesibil si conțin multe ingrediente-cheie pentru sănătate.  Proteinele conținute în ouă sunt foarte importante în stimularea memoriei, dezvoltarea creierului și a mușchilor. Ele joacă un rol important în prevenirea bolilor și contribuie la bunăstarea generală.

”Impachetate” în propriile lor „ambalaje” biodegradabile, ouăle reprezintă un aliment important și accesibil pentru o dietă sănătoasă, nutritivă și beneficiază de o amprentă redusă de carbon.

In ultimii ani oul a avut însă parte de o “reputație proastă”, fiind menținut la distanță de alimentația zilnică în multe țări, din cauza lipsei de informare sau a unei comunicări defectuoase aupra riscului de colesterol, de exemplu. Acest lucru a pus în umbră avantajele nutritive ale oului.

Actualmente oul a devenit un element-cheie al dietei zilnice în unele regiuni, precum America Latina și Asia, dovedindu-și impactul pozitiv asupra sănătății. Dar această schimbare de mentalitate se confruntă totuși cu o rezistență pe piețele-cheie din Europa, mai ales datorită lipsei de cunoștințe despre valoarea nutritivă a oului.

Totuși din ce în ce mai multe țări sărbătoresc Ziua Mondială a Oului – în Europa, SUA, Canada, Asia, Orientul Mijlociu, Africa, până în Australia. Această sărbătoare oferă o oportunitate de a educa oamenii într-un mod distractiv și atrăgător despre adevărata valoare a ouălor și despre importanța proteinei de înaltă calitate.

ou6Compania DSM susține consumul de ouă oferind soluții pentru a asigura și îmbunătăți calitatea acestora pentru clienții săi și pentru consumatorii finali.

Hai să sărbătorim un adevărat super erou, OUL!


« | »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *