Noutati

E important să ne reducem amprenta de carbon

În această toamnă a avut loc Săptămâna climatică la New York. Este unul dintre summiturile cheie din calendarul internațional, un spațiu colaborativ pentru gestionarea acțiunilor climatice începând cu lansarea Grupului de coordonare, înființat în 2009, în scopul dezvoltării durabile.

În acest an, evenimentul a avut loc într-un moment critic al reacțiilor la nivel global față de schimbările climatice. Summitul a avut loc în aceeasi perioadă cu Adunarea Generală a ONU și a reunit lideri de nivel internațional din domeniul afacerilor, reprezentanți de guverne și ai societății civile pentru a dezbate necesitatea unei acțiuni globale în domeniul climei.

DSM se numără printre primele zece companii de nivel global care își propun să tragă un semnal de alarmă privind riscurile climatice în următorii ani și să explice totodată cum se pot adapta afacerile la un climat în schimbare și cum se pot exploata oportunitățile pe care le generează un nou tip de economie. ”Acum este momentul potrivit pentru a asigura o tranziție accelerată, dar ordonată la o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon”, a declarat CEO-ul Feike Sijbesma, adăugând că se angajează să colaboreze și cu alte companii în acest sens.

Primii semnatari, între care DSM, Aviva, Iberdrola, Marks & Spencer, Philips Lighting și Wipro Ltd au fost declarați în cadrul Săptămânii climatice de la New York, la Summitul Forumului Economic Mondial privind impactul asupra dezvoltării durabile. Sesiunile de lucru au scos în evidență urgența împărtășirii informațiilor despre implicațiile financiare ale riscurilor climatice, pentru a permite companiilor și investitorilor să ia decizii mai bune cu privire la oportunitățile de alocare a capitalului. Această inițiativă ar urma să se desfășoare pe parcursul următorilor trei ani.

“DSM continuă să se implice în acțiuni climatice îndrăznețe: trebuie să investim în viitor, în timp ce ne consolidăm activitățile în prezent” (CEO-ul DSM Feike Sijbesma­).


« | »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *