Noutati

Persistența perioadei de ouat la găini, calitatea cojii oului și sănătatea intestinului sunt încă subiecte foarte importante în producția de găini ouătoare din prezent, unde durata de exploatare a unei serii de gaini devine mai lunga, iar presiunea exercitată asupra producătorilor de păsări pentru a reduce utilizarea antibioticelor este în creștere.

Dar ce înseamnă cu adevărat un intestin sănătos la găinile ouătoare?

Sănătatea intestinului la găinile ouătoare

În primă instanță, nutriția optimă imediat după eclozare joacă un rol esențial în sănătatea intestinului, prin crearea unei microflore sănătoase, care sa asigure o  reacție imuna corespunzătoare și capacitate de absorbție a substanțelor nutritive.

În al doilea rând, dezvoltarea unei microbiote bogate și diverse tine in echilibru o apărare eficientă a mucoasei intestinale. In acelasi timp o compoziție a furajelor va influența pozitiv microflora intestinală. Condițiile diferite de creștere a păsărilor, etapele fiziologice si varstele pasarilor precum si sanatatea microflorei atrag dupa sine solutii diferite si personalizate.

Strategia privind sănătatea intestinului la puicute

La tineret, compoziția si diversitatea florei intestinale  se dezvoltă în timp, înainte de a ajunge la dezvoltare deplina la pasarile adulte si de aceea pot fi influențate în mod semnificativ de factorii de mediu si de management.

Din acest motiv, suplimentarea furajelor pentru pui de o zi cu Cylactin®, un probiotic de înaltă calitate ce contine Enterococcus faecium, asigură o bază solidă pentru dezvoltarea florei intestinale prin colonizarea foarte rapidă a intestinului și prin sintetizarea substanțelor specifice de protecție, precum ar fi acidul lactic și a unui biofilm, contribuind la prevenirea aderenței bacteriilor E.coli sau Salmonella la celulele epiteliale.

Un studiu efectuat în America Latină a confirmat recent efectul pozitiv al produsului Cylactin® la tineretul de gaini ouatoare, demonstrând o diferență semnificativă la greutatea în viu, comparativ cu tratamentul cu antibiotice administrat la vârsta de 17 săptămâni.

Strategia privind sănătatea intestinului la gainile ouatoare

Prin comparație cu tineretul, găinile ouătoare au un tract digestiv mai matur, iar funcționalitatea lor gastrointestinală poate fi îmbunătățită în mod eficient prin utilizarea unor modulatori specifici care acționează direct asupra florei intestinale.

Produsele din gama CRINA® Poultry sunt o combinația sinergică de acid benzoic și uleiuri esențiale precum timolul, eugenolul și piperina care sunt cunoscute ca sporind digestibilitatea substanțelor nutritive, prin stimularea producției de enzime digestive și prin îmbunătățirea echilibrului florei intestinale.

Acidul benzoic este unul dintre cei mai eficienți acizi organici care se pot include în furajele păsărilor și este deosebit de eficient împotriva bacteriilor gram-negative.

In Franța, Brazilia și China au fost efectuate teste care au demonstrat o îmbunătățire constantă a parametrilor de productie cum ar fi rata ouatului și calitătea coji ouălor precum si reducerea mortalitatii in timpul perioadelor de stres canicular si colibaciloza.

Mai mult, s-a demonstrat că produsele din gama CRINA® Poultry mențin o performanță ridicată pentru ouat și o mortalitate scăzută în condiții dificile, cum ar fi colibaciloza sau stresul termic.

In zilele noastre, este în creștere tendința de a folosi antibiotice în mod responsabil, nu numai în industria păsărilor ci și în cresterea industriala a animalelor la nivel mondial, de aceea necesitatea unei soluții nutriționale eficiente din punct de vedere al costurilor este mai puternică decât oricând.

Produsul Cylactin®, în asociere cu gama de produse  CRINA® Poultry, oferă o abordare eubiotică de ansamblu pentru tineret dar și pentru găinile ouătoare imbunatațind performanțele producătorilor de ouă.


« | »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *