Hy-D® – puterea de a reusi

DSM a elaborat Hy-D®, un metabolit specific vitaminei D3 care asigura animalelor ce au un tract intestinal rapid, un schelet mai puternic si imbunatatirea performantelor.

 

hy-d

 

Pentru a le creste durata de exploatare, performantele productive si starea de sanatate, toate animalele au nevoie de un schelet puternic, iar Hy-D® ajuta la dezvoltarea unui astfel de schelet.

Vitamina D3 este esentiala pentru dezvoltarea unor oase solide. Calciul si fosforul au un rol important in calcifierea oaselor, iar Vitamina D3 ajuta la reglarea absorbtiei acestor doua minerale.

 

Diferenta

Atunci cand vitamina D3 este inclusa in retete, trebuie sa treaca prin doua transformari pana cand ajunge in forma in care poate fi utilizata de catre animal. Aceste procese reduc cantitatea efectiva de vitamina D3 disponibila pentru animal si necesita timp.

Folosirea de Hy-D® permite ocolirea primei etape de transformare a vitaminei D3. Rezultatul este o asimilare mai eficienta si mai rapida a metabolitului 25OHD3, ceea ce inseamna un schelet mai puternic si mai sanatos, si animale mai productive.

Hy-D® aduce beneficii semnificative in cresterea pasarilor, beneficii care nu pot fi atinse numai prin folosirea vitaminei D3:

  • Imbunatatirea structurii si densitatii oaselor
  • Optimizarea sanatatii si functiei imune
  • Maximizarea productiei si calitatii de carne si oua
  • Imbunatatirea capacitatii de ecloziune si a calitatii puilor de o zi

 

Folosirea Hy-D® in productia de carne de pasare

Profitabilitatea in productia carnii de pasare depinde de:

  • Mortalitate scazuta
  • Cresterea cantitatii de carne in carcasa
  • Reducerea procentului de confiscate in abator
  • Sustinerea cantitatii de carne printr-un schelet puternic

 

Hy-D® poate fi folosit in retetele de furaje avand ca efect:

  • Cresterea sporului mediu zilnic
  • Rata superioara de conversie a furajelor
  • Cresterea cantitatii de piept pe pasare
  • Calitate superioara a carnii prin reducerea procentului de confiscate in abator si a incidentei sindromului BB (black bone syndrome). Sindromul BB se intalneste atunci cand suprafetele osoase si tesuturile musculare adiacente se coloreaza in brun-roscat inchis sau negru dupa prepararea carnii de pui.

 

Folosirea Hy-D® la ouatoare si gaini de reproductie

Pentru o productie mai buna de oua si pui de carne, fermierii trebuie mai intai sa aiba rezultate foarte bune la gainile de reproductie.

Pentru a maximiza profitul in fermele de gaini ouatoare, este nevoie de:

  • Cresterea procentului de ouat
  • O rata a mortalitatii cat mai mica
  • Obtinerea unui procent mare de ecloziune
  • Producerea unor pui de o zi de o calitate superioara
  • Maximizarea numarului de pui obtinuti de la o gaina

 

Adaugarea Hy-D® in retetele de reproductie si gaini ouatoare are mai multe beneficii, printre care:

  • Scaderea mortalitații pasarilor in perioada de ouat timpuriu
  • Cresterea numarului de oua
  • Scaderea procentului de oua cu coaja sparta
  • Cresterea numarului de pui eclozionati si reducerea mortalitatii timpurii

 

Forma de prezentare

Hy-D® se prezinta sub forma de ”spray-dried beadlet”, o tehnologie speciala patentata DSM, ceea ce ii confera o mai buna uniformitate, fiind un produs cu capacitati de omogenizare excelente. Este un produs stabil pana la 90°C atunci cand este inclus in premixuri si furaje granulate in conditii standard.

 

Inapoi