MaxiChick® – Soluția inovativă de a produce mai mulți pui

Reformarea găinilor, infertilitatea, mortalitatea embrionară și slaba calitate a puilor costă industria de păsări anual foarte mulți bani. Pentru a preveni acest lucru, am dezvoltat conceptul MaxiChick®, o soluție specifică și patentată care crește productivitatea găinilor de reproducție.

 

macichick

 

Atât în testele științifice efectuate în universități cât și în experiența practică din ferme, folosirea MaxiChick® a asigurat cel puțin cu doi pui mai mulți pe găină, datorită:

  • Mai multor ouă eclozionate
  • Îmbunătățirii fertilității
  • Obținerii de pui mai sănătoși

 

Cum funcționează MaxiChick®

Gălbenușul ouălor este foarte bogat în Acizi Grași Polinesaturați (PUFA), care sunt foarte importanți pentru embrionul în curs de dezvoltare. Din cauză că sunt nesaturați, acești acizi sunt predispuși oxidării, și astfel membrana care înconjoară gălbenușul are nevoie de protecție împotriva  oxidarii. În timpul dezvoltării embrionului, crește producerea de particule oxidative nocive, iar acest lucru poate degrada serios Acizi Grași Polinesaturați.

 

Ce este în spatele MaxiChick®

Carotenoizii (ca aceia prezenți în MaxiChick®) sunt bine poziționați în gălbenuș pentru a neutraliza particulele oxidative și pentru a crește capacitatea antioxidantă a oului. Acest lucru crește gradul de fertilizare și șansele de supraviețuire ale embrionului. MaxiChick® conține de asemenea metaboliți ai vitaminei D3 ce ajută la creșterea transferului de calciu din coajă la embrion, întărindu-i scheletul și făcând eclozarea mai puțin traumatizantă pentru pui.

Compușii din MaxiChick® funcționează totodată ca și imuno-modulatori, ajutând puii să fie mai rezistenți la infecții,  crescand rata de supraviețuire a acestora si implicit numărul puilor de calitate produși.

 

Inapoi