RONOZYME® MultiGrain – beneficii multiple

Cea mai stabilă combinație a enzimelor  xilanază and β-glucanază.

 

ronozyme multigrain

 

RONOZYME® MultiGrain este o carbohidrază de nouă generație ce conține o gamă largă de activități enzimatice diferite, în principal xilanază și β–glucanază, dar și esteraze ale acidului ferulic și arabinofuranozidaze. Peretele celular și învelișul exterior al cerealelor sunt alcătuite în principal din arabinoxilani și β–glucani.

 

Compoziția exactă a acestora variază de la o planta la alta. De exemplu, grâul conține în principal arabinoxilani solubili și insolubili care au nevoie de o xilanază pentru a degrada celulele endospermului, în timp ce orzul conține de asemenea niveluri mari de β–glucani solubili ce pot determina vâscozitate la nivelul intestinului.

 

Datorită  diferitelor tipuri de carbohidrati din furaje, deseori este nevoie de atiunea  mai multor carbohidraze pentru a îmbunătăți eliberarea nutrienților intracelulari și a reduce vâscozitatea. In endospermul  cerealelor, sunt stocate amidonul și proteina, iar pentru a ajunge la ele și a le utiliza, animalele trebuie să degradeze fiecare perete celular.

 

Procesele mecanice obișnuite prin care trec ingredientele în timpul procesării (cum ar fi măcinarea), nu reușesc să degradeze pereții tuturor celulelor, ceea ce înseamnă că o mare parte din nutrienți rămân inaccesibili digestiei. Adăugarea de carbohidraze exogene este văzută ca o măcinare chimică care crește nivelul de degradare a pereților celulari, îmbunătățind astfel disponibilitatea amidonului și a altor nutrienți.

 

Beneficiile RONOZYME® MultiGrain
  • Îmbunătățește utilizarea de energie din cereale
  • Îmbunătățește performanțele de producție
  • Scade costul cu furajele

 

Forma de prezentare și stabilitatea

Produsul RONOZYME® MultiGrain GT (Granulated Thermostable) rămâne stabil în condiții de granulare a furajului de până la 90°C, curge liber și nu este  prăfos, ceea ce îi asigură o omogenitate bună atât în premixuri cât și în furaje.

 

Inapoi