DSM a elaborat Hy-D®, un metabolit specific al vitaminei D3.

Hy-D®  asigura pentru animalele cu un tract intestinal rapid, un schelet mai puternic si performante imbunatatite.

Pentru cresterea perioadei de exploatare a animalelor, a performantelor productive si mentinerea starii de sanatate este nevoie de un schelet puternic, iar Hy-D® sustine obtinerea acestuia.

Vitamina D3 este esentiala pentru dezvoltarea unor oase solide. Calciul si fosforul au un rol important in calcifierea oaselor, iar Vitamina D3 ajuta la reglarea absorbtiei acestor doua minerale.

 

Diferența

Atunci cand vitamina D3 este inclusa in retete, trebuie sa treaca prin doua transformari pana cand ajunge in forma in care poate fi utilizata de catre animal. Aceste procese reduc cantitatea efectiva de vitamina D3 disponibila pentru animal si necesita timp.

Folosirea de Hy-D® permite ocolirea primei etape de transformare a vitaminei D3. Rezultatul este o asimilare mai eficienta si mai rapida a metabolitului 25OHD3.

Hy-D®  aduce beneficii semnificative in cresterea porcilor, beneficii care nu pot fi atinse numai prin folosirea vitaminei D3.

 

Forma de prezentare

Hy-D® se prezinta sub forma de ”spray-dried beadlet”, o tehnologie speciala patentata DSM, ceea ce ii confera o mai buna uniformitate, fiind un produs cu capacitati de omogenizare excelente. Este un produs stabil pana la 90°C atunci cand este inclus in premixuri si furaje granulate in conditii standard.

 

Hy-D® – Puterea de a reusi

Hy-D® imbunatateste capacitatea scroafelor si scrofitelor de a atinge potentialul reproductiv, maximizand profitabilitatea fermierilor.

 

Scroafe mai productive

Un sistem osos puternic este crucial pentru o productivitate mare – si tocmai acesta este efectul pe care il da Hy-D®. Conformatia si picioarele slabe sunt printre cauzele majore ale sacrificarii scroafelor. Hy-D® ajuta la reducerea acestor pierderi prin intarirea sistemului osos al animalelor.

Experienta arata ca scroafele sanatoase:

  • Au o viata productiva mai indelungata
  • Produc mai multi purcei pe cuib
  • Produc purcei cu o greutate mai mare la fatare
  • Produc purcei care au o greutate mai mare la intarcare, iar numarul purceilor intarcati este mai mare

Aceste beneficii combinate duc la cresterea performantelor de-a lungul vietii productive a animalului si un profit mai mare.

 

Mai multe scroafe de selectie

Scrofitele de inlocuire au cele mai bune caracteristici genetice, astfel ca fermierii isi doresc o disponibilitate cat mai mare a acestora in efectivul scroafelor de reproductie. Imbunatatirea conformatiei corpului – in special picioarele si copitele – inseamna ca mai multe scrofite sunt selectate pentru reproductie. Hy-D® creste rata de selectie a scrofitelor deoarece imbunatateste scheletul animalului.

Studiile efectuate au demonstrat puterea Hy-D®. In medie cu 7% mai multe scrofite au fost selectate pentru reproductie, cand ratiile le-au fost suplimentate cu Hy-D®, rezultand intr-o intoarcere a investitiei de 9:1.

Hy-D® este esential pentru a avea scroafe si scrofite puternice – si pentru cresterea profitului.

 

Inapoi