Noutati

Proiectul ” Clean Cow ” sau agricultură durabilă prin emisii reduse

Pe măsură ce populația la nivel mondial continuă să crească, la fel se întâmplă și cu cererea de alimente, inclusiv pentru carnea de vită și lapte. Din păcate, vacile pe care le creștem în acest scop prezintă o problemă – produc o cantitate semnificativă de metan, un gaz generator de efect de seră puternic, care provoacă schimbări climatice. O singură vacă de lapte produce aproximativ 3 tone de CO2e (echivalent dioxid de carbon) în fiecare an sub formă de metan enteric.

dsmReducerea emisiilor de la vaci pentru reducerea încălzirii globale

Vacile au stomacuri complexe în care se dezvoltă miliarde de microorganisme. Acestea ajută la digerarea alimentelor. Problema este că unele dintre aceste microorganisme produc, de asemenea, metan, care este apoi emis de vacă. În mod incredibil, acest proces este responsabil pentru 4% din totalul emisiilor globale de gaze cu efect de seră, contribuind în mod semnificativ la schimbările climatice. Abordarea problemei schimbărilor climatice este o prioritate la DSM. Proiectul „Clean Cow” este o modalitate prin care dorim să ajutăm.

Competențele noastre in acțiune

Colaborarea intensă a oamenilor de știință și a experților în nutriție, biologie, chimie, inginerie și analiză de pe întreg copilglobul a făcut ca Proiectul „Clean Cow” să devină realitate. Aceștia au demarat o cercetare ambițioasă pentru a identifica un compus complet nou. Primul pas a fost explorarea virtuala a compusilor care puteau functiona in acest scop.

De la simularea pe calculator la jucătorul care schimbă regulile la nivel mondial

Odata cu identificarea potențialilor compuși, a intrat în rol rețeaua globală de competență DSM. A fost momentul potrivit pentru a face pasul de la teorie la practică. Biochimiștii și microbiologii nostri au evaluat în profunzime compușii cei mai promițători. Compusul final a fost transmis pentru o vastă evaluare către partenerii noștri interni și externi, inclusiv către instituții academice din Europa, America de Nord și Oceania.

Aceștia au pus la incercare soluția noastră în cel mai pretențios mediu – stomacul vacii. Testul a fost trecut cu brio.

cowDar ce putem spune despre siguranță? Toxicologii și chimistii DSM, precum și institutele de cercetare externe efectuează teste ample pentru a ne asigura că noul ingredient este sigur. Testele cu noul ingredient demonstrează o reducere cu 30% a emisiilor de metan, fără efecte adverse asupra bunăstării animalelor, a consumului de hrană sau a performanței acestora.

Mai multe vaci „prietenoase cu mediul” și fermieri mai fericiți

Echipele noastre care gestionează rețetele și aplicarea acestora au transformat noul compus într-un ingredient ușor de adăugat la dieta zilnica a vacilor,iar acum experții DSM în dezvoltarea proceselor planifică producția comercială.

Pentru toți consumatorii care conștientizează importanța mediului încojurător, concluzia este clară: diminuarea impactului asupra mediului înconjurător produs de producătorii de lapte și carne de vită.


« | »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *