Noutati

Producătorii de carne de porc care doresc să optimizeze creșterea și sănătatea suinelor, să evite deficiențele și mortalitatea în randul acestora, precum și să îmbunătățească calitatea cărnii, ar trebui să ia în considerare suplimentarea alimentației acestora cu vitamina E.

Vitamina E este un antioxidant solubil în grăsimi, absorbit în intestin și depozitat în ficat. Pentru a menține funcția celulară și sănătatea suinelor în general, vitamina E trebuie să fie ingerată suplimentar, nefiind un nutrient sintetizat produs în organism.

“Fiind un antioxidant, vitamina E contribuie la multiplele funcții ale metabolismului suinelor, inclusiv în ce privește imunitatea, detoxifierea, reproducerea, funcțiile enzimatice și absorbția vitaminelor, contribuind în cele din urmă la calitatea cărnii”, a explicat Jon Bergstrom, Senior Manager de Suport Tehnic în cadrul DSM Nutritional Products.

“Purceii se nasc cu un nivel scăzut al vitaminei E”, a spus Bergstrom. “Creșterea nivelului acesteia înainte de fătare mărește nivelul de vitamina E din perioada lactației, permițând purceilor să crească rapid nivelul vitaminei după naștere și să îl mențină optim până la înțărcare”.

dsm 1Îngrijirea din perioada gestației

Hrănirea scroafelor cu un supliment de vitamina E de 250 unități/kg începând cu ziua 107-a de gestație și până la înțărcare a îmbunătățit greutatea purceilor la înțărcare cu 15%.

În plus, s-a demonstrat că această suplimentare cu vitamina E îmbunătățește imunitatea purceilor și reduce incidența problemelor digestive. Scroafele hrănite cu niveluri mai ridicate de vitamina E au avut, de asemenea, o incidență mai mică a diferitor afecțiuni.

Deficitul de vitamina E pe de alta parte provoacă creștere lentă, metabolizare slabă a hranei, fertilitate scăzută și risc crescut de îmbolnăvire, ajungându-se chiar la insuficiență cardiacă severă.
dsm 2

Nivelul optim

Conform uzanțelor internaționale cerințele pentru suine în creștere variază între 11 și 16 UI / kg.  

Cu toate acestea, în conformitate cu cercetările recente, purceii înțărcați își mențin o stare de sănătate mai bună cu o dietă conținând 40 până la 60 UI / kg de vitamina E.

Dincolo de beneficiile pentru dezvoltarea porcului, vitamina E este un antioxidant cu efecte pozitive asupra țesuturilor și a calității cărnii de porc.  

Oxidarea afectează colorarea cărnii într-un mod specific. S-a constatat că nivelele acumulate de vitamina E îmbunătățesc stabilitatea culorii și influențează în mod pozitiv proprietățile cărnii, cum ar fi aroma, mirosul și capacitatea de menținere a apei.

„Includerea nivelurilor optime de vitamina E în dieta scroafelor și purceilor poate ajuta la atenuarea deficiențelor, îmbunătățirea starii generale de sănătate și cresterea purceilor”, a mai spus Bergstrom. “Cercetările demonstrează efectele vitaminei E asupra sănătății suinelor pe tot parcursul vieții lor, contribuind în cele din urmă la un produs de înaltă calitate”.    


« | »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *